محبوب‌ترین ترکیب رنگ‌ها در رنگ آمیزی ساختمان

محبوب‌ترین ترکیب رنگ‌ها در رنگ آمیزی ساختمان

دیوارهای خانه فقط برای محافظت از ما ساخته نشده‌اند. آنها تاثیرات دیگری هم بر زندگی ما دارند. رنگ این دیوارها این جا را به محیطی برای سکونت، راحتی و آرامش تبدیل می‌کند. 

رنگ‌ها روح و انرژی در خانه هستند. انتخاب بهترین ترکیب رنگ این انرژی را هزاران برابر می‌کند. هیچ چیز به اندازه انتخاب رنگ شخصی نیست به همین دلیل ترکیب رنگ‌ها و انتخاب پالت رنگی برای دکوراسیون منزل سخت‌ترین کار در دکوراسیون منازل است.

در این مطلب ایده‌هایی برای رنگ آمیزی در منزل آورده شده است تا بهترین ترکیبات رنگ‌های ساختمانی را به دست آورید. 

 رنگ‌ها را بشناسید

بهترین روش برای انتخاب بهترین ترکیب رنگ ساختمان، استفاده از چرخه رنگ است. رنگ‌های اصلی، رنگ ثانویه و رنگ رده سوم در این چرخه وجود دارند.

رنگ‌های اصلی قرمز، آبی و زرد هستند. آنها خالصند و نمی‌توانند ایجاد شوند.

رنگ‌های ثانویه شامل نارنجی، سبز و بنفش است. این رنگ‌ها هنگامی تشکیل می‌شوند که دو رنگ اصلی در قسمت‌های مساوی با هم ترکیب شوند. به عنوان مثال ترکیب زرد و آبی رنگ سبز را ایجاد می‌کند و ترکیب زرد و قرمز فام نارنجی تولید می‌کند.

رنگ‌های دسته سوم در حقیقت مخلوطی از از رنگ‌های ثانویه با رنگ‌های اصلی هستند که از این ترکیب‌ها، طیف‌های مختلف رنگی به وجود می‌آیند که ممکن است کمرنگ‌تر یا پررنگ‌تر باشند. گاهی رنگ سفید یا سیاه هم به آنها اضافه می‌شود تا غلظت رنگی را کم و زیاد کند.

 طرح رنگ را بشناسید

از چرخه رنگ برای کمک به ایجاد طرح رنگی متناسب با شخصیت خود استفاده کنید. چهار نوع طرح رنگی وجود دارد.

طرح تک رنگ

در این نوع طرح از یک رنگ استفاده می‌کنند و با اضافه کردن رنگ سیاه و سفید تناژ آن رنگ را تغییر می‌دهند. به عنوان مثال رنگ آبی را کمی با سفید قاطی می‌کنند تا آبی آسمانی ایجاد شود.

طرح رنگ‌های مشابه

در طرح رنگ مشابه از رنگ‌هایی استفاده می‌شود که در چرخه رنگ کنار هم قرار دارند. مثلا رنگ زرد در کنار سبز یا نارنجی، آبی در کنار سبز یا بنفش. این پالت‌های رنگی واقعا آرامش بخش هستند.

طرح رنگ‌های متضاد

طرح‌های متضاد بیشتر از سایر رنگ‌ها کنترانست ایجاد می‌کنند. مثلا نارنجی در کنار زرد، سبز در کنار آبی و قرمز در کنار بنفش. این رنگ‌ها انرژی بیشتری به محیط خانه منتقل می‌کنند.

طرح رنگ‌های مکمل

در طرح مکمل دو رنگ تکمیل کننده هم هستند. آنها معمولا در چرخه رنگ هم روبروی هم قرار دارند. مثلا آبی و نارنجی. استفاده از این رنگ‌های مکمل در کنار هم سبب پررنگ و پرانرژی شدن محیط خواهد شد.

مثال‌هایی از قرار گرفتن رنگ‌های مختلف برای ایجاد طرح‌های رنگ

  • رنگ قرمز در کنار زرد، سفید، گندمی، سبز، آبی و مشکی
  • رنگ زرد در کنار آبی، یاسی، فیروزه‌ای روشن، بنفش، خاکستری و مشکی
  • فام آبی در کنار یاسی کم رنگ، فیروزه‌ای، سبز مایل به زرد، قهوه‌ای، خاکستری، زرد کم رنگ، نارنجی، سبز، قرمز و سفید
  • رنگ بژ در کنار آبی، قهوه‌ای، زمردی، مشکی، قرمز و سفید
  • رنگ خاکستری در کنار صورتی چرک، قرمز، بنفش و آبی
  • رنگ صورتی در کنار قهوه‌ای، سفید، سبز نعنایی، زیتونی، خاکستری، فیروزه‌ای و آبی روشن
  • فام قهوه‌ای در کنار فیروزه‌ای، نباتی، صورتی، حنایی، سبز و بژ
  • رنگ نارنجی در کنار فیروزه‌ای، آبی، یاسی، بنفش، سفید و مشکی
  • فام سبز در کنار قهوه‌ای طلایی، نارنجی، سبز، زرد، قهوه‌ای، خاکستری، مشکی و کرمی
  • رنگ بنفش تیره در کنار قهوه‌ای طلایی، زرد روشن، خاکستری، صورتی تیره، سبز نعنایی و نارنجی کم رنگ

طرح رنگ ایجاد کنید

اگر می‌خواهید دکوراسیون با ترکیب رنگ ساختمانی خوب داشته باشید بهترین کار این است که در ابتدا به فکر جزییات منزل باشید. مبلمان، فرش، پرده‌ها و جزییات دیگر و رنگ آنها را انتخاب کنید تا تصمیم گیری برای انتخاب رنگ دیوارها آسان‌تر باشد. شاید حتی تصمیم بگیرید یک رنگ ساده روی دیوار داشته باشید و فقط جزییات منزل را رنگی انتخاب کنید و یا برعکس مبلمان با رنگ خنثی انتخاب کنید و رنگ دیوارها را متضاد و پر رنگ نشان دهید.

در هر صورت سعی کنید در چیدمان منزل بهترین ترکیب رنگ را انتخاب کنید. اگر رنگ طلایی در اتاق غالب است از فام‌ها خاکستری، قهوه‌ای، لاجوردی، قرمز و مشکی استفاده کنید تا نمای باشکوهی ایجاد کند. یا رنگ کرم را با رنگ‌های قهوه‌ای، بنفش و زرشکی ست کنید.

از قانون 60-30-10 استفاده کنید.

طبق این قانون شما باید برای ترکیب رنگ در ساختمان، 60 درصد از رنگ دکوراسیون شما باید شامل رنگ اصلی باشد. رنگ دیوار، رنگ کفپوش و یک یا دو تکه از مبلمان یا پرده را به رنگ اصلی انتخاب کنید. این رنگ‌ها لازم نیست یک دست باشند ولی باید برجسته‌تر از دیگر رنگ‌ها به نظر برسند. بعد از رنگ اصلی، حدود 30 درصد از رنگ‌های باید به رنگ ثانویه باشند. بهتر است برای جلب توجه بیشتر، این رنگ با رنگ اصلی متضاد باشد. حدود 10 درصد از رنگ‌هایی دکوراسیون هم لازم است رده سوم باشند. بهتر است این رنگ در کل دکوراسیون به صورت جزئی استفاده شود تا تاکیدی روی رنگ اصلی و ثانویه باشد.

به عنوان مثال در یک اتاق خاکستری به عنوان رنگ اصلی 60 درصد، آبی به عنوان رنگ ثانویه 30 درصد و صورتی به عنوان رنگ تاکیدی استفاده شود.

به حس رنگ برای ترکیب رنگ ساختمان دقت کنید

رنگ‌ها احساسات مختلفی را منتقل می‌کنند. این موضوع اینقدر اهمیت دارد که مبحثی با عنوان روانشناسی رنگ‌ها وجود دارد. به عنوان مثال حسی که از رنگ قرمز گرفته می‌شود انرژی و شادی همراه با عشق است ولی گاهی می‌تواند نشان دهنده خشم هم باشد. به همین دلیل معمولا از این رنگ به تنهایی در اتاق خواب استفاده نمی‌شود و لازم است تا به صورت ترکیبی درست استفاده شود.

مقاله روانشناسی رنگ‌ها را از دست ندهید

تاثیر همنشینی رنگ‌ها بر هر بخش از خانه

زمینه اصلی در دکوراسیون، دیوارپوش و کفپوش منزل هستند. این رنگ‌ها باید متناسب با رنگ سایر جزییات یک خانه باشند. معمولا در این بخش‌ها از رنگ‌های خنثی استفاده ‌شود تا خانه بزرگتر به نظر برسد و ترکیب آن با رنگ سایر اجزا آسان‌تر باشد. اما این انتخاب می‌تواند در هر بخش از منزل متفاوت باشد. 

مناسب‌ترین ترکیب رنگ‌ها در پذیرایی

اگر دکوراسیون پذیرایی به سبک کلاسیک است بهترین ترکیب رنگ برای این اتاق رنگ‌های کرمی، خاکستری، آبی، زرد، سبز و قرمز است. این رنگ‌ها را می‌توان به راحتی در کنار مکمل‌های‌شان استفاده کنید.

در دکوراسیون‌های مدرن ترکیب رنگ ساختمانی جدیدتری مثل سفید، طلایی، نقره‌ای و برنزی استفاده می‌شود.

رنگ سفید هم فضا را بازتر نشان می‌دهد و هم مکمل تمام رنگ‌ها است. به همین دلیل با وجود رنگ غالب سفید در پذیرایی هیچ مشکلی با ترکیب سایر رنگ‌ها نخواهید داشت.

رنگ زرد لیمویی هم محیط را باز‌تر و بزرگ‌تر نشان می‌دهد. ترکیب این رنگ با طیف رنگی بنفش یا سبز و یا سفید محیط خانه را صمیمی‌تر و گرم‌تر می‌کند و سرزندگی و شادابی را به همراه دارد.

رنگ قهوه‌ای در مبلمان خانه‌ها نقش همیشگی دارند. ترکیب رنگ کرم و قهوه‌ای همیشه شیک و جذاب است و البته مورد پسند هستند. ترکیب این رنگ‌ها با با فام زرشکی و نارنجی هم محیط را دل‌نشین می‌کند. برای سلطنتی شدن پذیرایی هم از ترکیب طلایی و قهوه‌ای استفاده کنید.

 اگر هم می‌خواهید از سبک سنتی خارج شوید ولی مبلمان رنگ قهوه‌ای داشته باشید، باید ترکیب رنگ آن را با فیروزه‌ای امتحان کنید. این ترکیب رنگ تمام زندگی شما را مدرن خواهد کرد.

ترکیب رنگ ساختمانی صورتی، سبز و قهوه‌ای روح و زندگی را همراه با حس آرامش به نشیمن و پذیرایی القا می‌کند.

محیط پر زرق و برق و زیبا همراه با آرامش را می‌توانید از ترکیب رنگ خاکستری، فیروزه‌ای و بنفش در ترکیب با یکدیگر داشته باشید.

اگر به فکر استفاده از رنگ آبی برای دکوراسیون پذیرایی هستید از ترکیب رنگ آن با نارنجی استفاده کنید تا شادابی و نشاط به شما هدیه شود. لازم نیست خیلی از نارنجی استفاده کنید. کمی از جزییات مثل کوسن، گلدان گل یا پرده نارنجی محیط را کاملا متعادل می‌کند.

در صورتی که طرفدار نارنجی هستید و می‌خواهید پذیرایی را نارنجی کنید از رنگ‌های مکمل مثل زرد، سبز و قهوه‌ای در کنار نارنجی استفاده کنید.

ترکیب رنگ‌ها برای اتاق خواب

معمولا در اتاق خواب از رنگ‌ها آرامش بخش استفاد می‌کنند چون این محیط جایی است برای استراحت و رفع خستگی روزانه. معمولا برای اتاق خواب‌های پسرانه از ترکیب رنگ‌های آبی و سبز و برای اتاق خواب دخترانه از پالت رنگی سفید و صورتی استفاده می‌کنند. استفاده از طیف ملایمی از رنگ نارنجی یا زرد لیمویی هم برای برای اتاق خواب کودکان مناسب است. ترکیب رنگ اتاق خواب عروس و زوج‌های جوان با فام بنفش و یاسی فضایی دل انگیز و البته لوکس به وجود می‌آورد.

رنگ‌ها تاثیر مهمی در روحیه افراد دارند به همین دلیل استفاده از بهترین ترکیب رنگ در چیدمان منزل، کمک بزرگی به افزایش توان روحی افراد می‌کند. با شناخت رنگ‌های اصلی و فرعی و رنگ‌های مکمل و متضاد می‌توانید بهترین ترکیب رنگ چیدمان منزل را داشته باشید.

ترکیب رنگ مناسب برای آشپزخانه

آشپزخانه یکی از فضاهای داخل خانه است که معمولا رنگ‌های خنثی در آن استفاده می‌شود. کابینت‌های سفید یا طرح چوب و میز پیشخوان ساده آشپزخانه، همه چیز را تمیز و شیک نشان می‌دهد ولی گاهی بد نیست از همنشینی رنگ‌ها برای زیبایی بیشتر استفاده کنید. حتی کوچک‌ترین رنگ در فضای سفید آشپزخانه می‌تواند همه چیز را متحول و زیبا کند. وسایل با رنگ‌های متنوع، آویزهای شیشه‌ای یا فلزی زرق و برق دارد طلایی و برنز و مشکی نمای خاصی به آشپزخانه می‌دهد.

اصول رنگ‌های سرد و گرم را یاد بگیرید. از افزودن رنگ‌های زنده به آشپزخانه خود نترسید. از رنگ‌های پررنگ استفاده کنید. رنگ‌های متضاد و مکمل را فراموش نکنید. مثلا دیوار خاکستری با کابینت‌های آبی واقعا جذاب هستد.

سلیقه خودتان را اولویت قرار دهید

هر چند که اصول خاصی برای روانشناسی رنگ و ترکیب رنگ ساختمانی وجود دارد ولی آنچه در اولویت است، علاقه و سلیقه شماست. این اصول به شما کمک می‌کند تا با سلیقه خود بهترین ترکیب رنگ را داشته باشید. 


دیدگاه‌های کاربران

دیدگاه شما

پستهای مرتبط