ابزار دستی یا غیرمکانیزه

ابزار دستی یا غیرمکانیزه

برای شروع کار نقاشی ساختمان ابتدا لازم است تا رنگ و مصالح مورد نیاز را تهیه کرد. سپس به ابزاری برای اعمال رنگ و مصالح روی در، دیوار و سطوح گوناگون نیاز است. در این مبحث به بررسی تمام این ابزارها می‌پردازیم. 


قلمو 

 یکی از اولین ابزارهای به کار گرفته شده در رنگ آمیزی قلمو است که جایگاه خود را تاکنون در این حرفه به خوبی حفظ نموده. قلمو‌ها شکل‌های گوناگونی دارند. علاوه بر این از نظر جنس موها و الیاف به دو دسته اصلی الیاف طبیعی و الیاف مصنوعی تقسیم می‌شوند. 

 الیاف طبیعی برای رنگ‌های روغنی مناسب‌اند و توصیه می‌شود این قلمو‌ها برای رنگ‌های با پایه آب مانند آکریلیک استفاده نشوند. چون میزان جذب آنها در مواجهه با رنگ‌های پایه آب بالاست است و انجام رنگ آمیزی را مشکل می‌کند. در عوض در کار با رنگ‌های روغنی سطحی بسیار صاف‌تر و براق‌تر ایجاد می‌نمایند.

شکل سر قلموها هم انواع تخت، گرد و یا بادبزنی دارد. 

 قلمو‌های بادبزنی برای ایجاد انواع بافت و تکسچر گزینه‌های ایده آلی هستند.

قلموهای گرد، در صورتی که گرد نوک تیز باشند برای کار بر روی قسمت‌های ظریف کاربرد دارند و اگر گرد نوک تیز نباشند برای کار بر روی قسمت‌های ظریف و در حجم زیاد به کار می‌روند.

قلموهای تخت به چندین شکل متفاوت ساخته می‌شوند.




قلموی تخت زاویه دار (Angled sash) 

  • این قلمو برای ایجاد خط برش و ایجاد مرز بین نواحی رنگ شده به کار می‌روند و مناسب برای نفوذ در شیارهای باریک و جاهایی که به راحتی در دسترس نیستند.

قلموی تخت زاویه دار (Trim)

قلموی تخت زاویه دار به شکل دسته خیلی کوتاه هم که به آن تریم گفته می‌شود در دسترس است. این طرح قلمو برای کنترل هر چه بیشتر نقاش بر روی کارش، در زمانی که حساسیت کار خیلی بالا باشد کاربرد دارد.

قلموی تخت دیوار (Wall Brush)

  • این قلمو دارای موهای حجیم و به شکل مربع است و برای کارهای بزرگ مانند رنگ آمیزی سطوح دیوارها مناسب است. رنگ زیادی را بر می‌دارد ولی پرداخت نهایی زیبایی ندارد.

قلموی رویه (Finishing Brush) 

در نقاشی‌های ظریف مانند سطوح لوازم چوبی و کابینت و مانند آنها، اگر می‌خواهید کاری بی عیب و نقص را تحویل خواهید داد از یک قلموی رویه یا فینیشینگ استفاده نمایید. این قلموها معمولا از موی گاو نر درست می‌شوند. البته از موی دم سمور هم برای قلمو‌های هنری استفاده می‌کنند که قیمتشان کمی بالاتر است. 

 

قلموی تخت پرچمی (Flagged Bristle) 

موهای قلموی پرچمی یا فلگد بریسل در حوالی انتهایی به نوعی دست‌کاری شده و حالت پرچم در گل‌ها را پیدا می‌کند به گونه‌ای که ظاهر موها به محو شدن می‌گراید. به این ترتیب این قلموها توانایی برداشتن رنگ زیاد و در عین حال آزادسازی پیوسته و آرامی خواهند داشت. به همین دلیل در نتیجه خروجی کار با این قلمو زیبا و یکدست خواهد بود.

 

قلم پلاستیک (Ceiling paint Brush)

این قلمو‌ها معمولا از خانواده نایلون یا سینتتیک هستند و با توجه به این که معمولا برای رنگ آمیزی سقف و در مساحت‌های زیاد استفاده می‌شوند دارای ابعاد بزرگی هستندتا پیشرفت کار رنگ آمیزی را بالا ببرند. 

قلموی استنسیل (Stancil Brushes) 

قلموی استنسیل برای رنگ آمیزی روی شابلون‌ها استنسیل‌ها در نقاشی ساختمان به کار می‌روند.

قلموی نایلون - پلی استر (Nylon Polyester) 

اگر می‌خواهید با یک قلموی چند منظوره داشته باشید قلموی نایلون پلی استر بهترین است. این قلمو برای تمام تیپ رنگ‌ها از پلاستیک و روغنی گرفته تا آکریلیک به خوبی برایتان کار می‌کند و شما می‌توانید بدون دغدغه و نگرانی از تغییر شکل و خرابی و نیز پرداخت نهایی کار از این قلمو استفاده نمایید. این قلموها از یک سو مانند پلی استر حالت خود را نگه می‌دارند و از سوی دیگر به نرمی و لطافت قلموی نایلونی هستند. 

فوم قلموی گوشه (Corner Pad)

یکی از ابزارهای بسیار سودمند و کاربردی در نقاشی ساختمان که زیبایی و ظرافت و سرعت کار را بالا می‌برد، پد گوشه زن و یا قلم پد گوشه زن است که در دسته قلمو‌ها قرار داده می‌شود.

غلطک‌ها (Paint rollers)

غلطک‌های نقاشی و رنگ آمیزی در واقع در نوع خودشان تحول بزرگی در صنعت رنگ محسوب می‌شوند. با اختراع و ابداع آنها سرعت نقاشی در بخش ساختمان به شدت بالا رفت و هزینه‌های اجرای رنگ آمیزی پایین آمد. علاوه بر این سبب شد که بسیاری از کارفرمایان بخش خانگی که طول مدت زمان نقاشی و هزینه‌های رنگ آمیزی ساختمان، انگیزه آنها را برای سفارش کم می‌کرد کم کم ترغیب به سفارش نقاشی ساختمان شوند و این شغل توسعه و رونق پیدا کند.

غلطک‌ها هم مانند قلموها انواع مختلفی دارند که برای به دست آوردن نتیجه مطلوب رنگ آمیزی، لازم است تا آنها را بشناسیم و متناسب با رنگ و نوع کار انتخاب نماییم.

تقسیم بندی غلطک‌ها بر اساس نوع الیاف و پرز 

الیاف (فایبر) و پرز غلطک‌ها می‌تواند از جنس الیاف طبیعی، الیاف سینتتیک شامل پلی استر، نایلون و یا کلا بدون الیاف و به شکل فوم باشد.

غلطک‌هایی با پرز و الیاف طبیعی برای رنگ‌های روغنی و غیر پایه آب مناسب‌اند.

غلطک‌هایی با الیاف سنتتیک و پلی استر برای رنگ‌ها لاتکس و آکریلیک پایه آب مناسب‌اند.

غلطک‌هایی با الیاف مرکب از سنتتیک و طبیعی برای تمام رنگ‌ها قابل استفاده‌اند.

تقسیم بندی غلطک‌ها بر اساس عرض آنها

عرض غلطک‌ها از پنج تا 30 سانتی‌متر متغیر است.

در نقاشی ساختمان و یا رنگ آمیزی برای رنگ کردن باریکه‌ها از غلطک عرض پایین و هر چه از جزئیات فاصله بیشتری می‌گیریم از غلطک‌های با عرض بیشتر استفاده می‌گردد

تقسیم بندی غلطک‌ها بر اساس قطر درام غلطک

محیط دایره مقطع درام غلطک نقاشی نسبت مستقیم با قطر درام غلطک دارد. هر چه قطر کوچک‌تر باشد محیط دایره مقطع مذکور کم بوده و با حرکت دادن روی سطح مسافت کمتری را طی می‌کند و هر چه قطر دایره مقطع بیشتر باشد در نتیجه محیط دایره مقطع نیز بزرگ‌تر بوده و در نتیجه با حرکت غلطک روی سطح مسافت بیشتری طی می‌شود.

بنابراین هنگام انتخاب غلطک برای نقاشی ساختمان، برای مساحت‌های وسیع از غلطک‌های با قطر بزرگ مقطع دایره و برای مساحت‌های کوچک و کم و ظریف کاری از غلطک‌های با قطر کوچک مقطع دایره انتخاب نمایید.


تقسیم بندی غلطک‌ها بر اساس ارتفاع الیاف و پرز 

ارتفاع الیاف یا پرز غلطک‌ها می‌تواند از پنج میلی‌متر تا سه سانتی‌متر باشد و در حالت فوم و اسفنجی پرز و الیاف وجود ندارد.


هر چه سطح کار صاف و صیقلی باشد برای رنگ آمیزی از غلطک‌های با ارتفاع پرز کوتاه استفاده می‌شود. با افزایش ناصافی و کاهش صافی سطح، برای رنگ آمیزی باید از غلطک‌های با پرزهای با ارتفاع زیادتر استفاده کرد.







غلطک‌های اسفنجی

این غلطک‌ها که به آنها غلطک‌های تکسچر هم گفته می‌شود در نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان، برای ایجاد بافت یا تکسچر بر روی سطوح به کار می‌روند. البته ناگفته نماند که بافت و تکسچر زمانی قابل حصول است که خاصیت بافت پذیری در ذات رنگ وجود داشته باشد تا این غلطک‌ها بتوانند تکسچر دلخواه ما روی سطح به وجود آورند.

همچنین این غلطک‌ها به دو صورت اسفنج مصنوعی با بافت منظم و اسفنج طبیعی با بافت غیر منظم عرضه می‌شوند.





دیدگاه‌های کاربران

دیدگاه شما

مقالات مرتبط