آموزش رنگ آمیزی و نقاشی روی سنگ
کسانی که تجربه رنگ آمیزی و نقاشی روی سنگ داشته باشند، به خوبی میدانند که میزان چسبندگی انواع رنگ بر روی سنگ متفاوت و کم است؛ بنابراین برای آشنایی با روشهای رفع این مشکل، ما در این دوره نکات اساسی جهت اجرای یک کار موفق را آموزش میدهیم.


رنگ آمیزی سنگ یا جلا دادن به آن
سنگهای مورد استفاده در بخش ساختمان از نظر میزان صافی و صیقلی بودن به انواع بسیار براق، براق، نیمه مات و یا کاملا مات دستهبندی میشوند.
سنگها متریال گران قیمتی هستند و ارزشگذاری آنها بر اساس زیبایی طبیعی و جنس آنها است. به همین دلیل عاقلانه نیست که هنگام کاربرد سنگها در ساختمانها و بناها، رخنمون آنها را با رنگ پوشش دهیم. پس چرا بحث از رنگ آمیزی سنگ میشود؟
هنگامی که درباره پوشش سنگ صحبت میشود، در 99 درصد مواقع منظور پوششدهی سطوح سنگی با استفاده از لاکها و رزینهای خالص و بی رنگ است. طوری که رخنمون و جلای سنگ را حفظ نموده و یا به براقیت و جلای آن افزوده شود.
پس در نقاشی ساختمان، سنگهای با درجه پولیش شدگی بالا فقط شستشو داده شوند و سنگهای با درجات پایین پولیش و یا نیمه مات و مات پس از جرمزدایی کامل، پوشش دهی میشوند.
جرمزدایی سطوح سنگها با مواد و ابزار بسیار متنوعی همچون بلیچها، واتر جتها و کارواشها، سند بلاست و آیس بلاست قابل انجام است.


یکی از پوششهای بسیار موفق در محافظت از سنگ که جلای آن را نیز تقویت مینماید بر پایه رزینهای آکریلیکی حلالی عرضه میشود.
رنگ آمیزی سطوح ساخته شده با سنگ
برای رنگ آمیزی سطوح سنگی ابتدا باید بازسازی آن انجام شود و سوراخها و شکستگیها برطرف شود. معمولا این کار با مواد بتنی و سیمان هیدرولیک انجام میشود.
سپس پاک سازی سطح سنگ انجام میشود تا هر گونه گرد و غبار روی سطح پاک شود. این کار با جارو، دستمال و یا فشار آب ممکن است.
سپس پرایمر مخصوص سنگ که جذب بهتر و مقاومت بالاتری نسبت به پرایمرهای معمولی دارد، روی سطح مالید میشود. استفاده از این پرایمرها از سنگ در برابر رطوبت محافظت میکند.
پس از خشک شدن پرایمر روی سنگ دیوار سنگی را با استفاده رنگهای ضد آب رنگ آمیزی روی سنگ انجام میشود. بهتر است رنگ آمیزی دو یا سه لایه رنگ انجام شود.